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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Ambiente. |
Data corrente: |
09/01/2009 |
Data da última atualização: |
11/10/2016 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SIVIERO, A.; ABREU, L. S. de; MENDES, R.; GOMES, F. C. da R. |
Afiliação: |
AMAURI SIVIERO, CPAF-Acre; LUCIMAR SANTIAGO DE ABREU, CNPMA; Roberval Mendes, UFAC; FRANCISCO CARLOS DA ROCHA GOMES, CPAF-Acre. |
Título: |
O consumo de produtos agroecológicos no Acre. |
Ano de publicação: |
2008 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ECONOMIA, ADMINISTRAÇÃO E SOCIOLOGIA RURAL, 46., 2008, Rio Branco, AC. Amazônia, mudanças globais e agronegócios: o desenvolvimento em questão. Brasília, DF: Sober; Rio Brasnco, AC: UFAC, 2008. 1p. CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Publicado como resumo no mesmo evento. |
Palavras-Chave: |
Agroecologia. |
Thesagro: |
Agricultura Orgânica. |
Categoria do assunto: |
B Sociologia Rural |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/148615/1/2008RA-004.pdf
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Marc: |
LEADER 00728nam a2200169 a 4500 001 1016140 005 2016-10-11 008 2008 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSIVIERO, A. 245 $aO consumo de produtos agroecológicos no Acre.$h[electronic resource] 260 $aIn: CONGRESSO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ECONOMIA, ADMINISTRAÇÃO E SOCIOLOGIA RURAL, 46., 2008, Rio Branco, AC. Amazônia, mudanças globais e agronegócios: o desenvolvimento em questão. Brasília, DF: Sober; Rio Brasnco, AC: UFAC, 2008. 1p. CD-ROM.$c2008 500 $aPublicado como resumo no mesmo evento. 650 $aAgricultura Orgânica 653 $aAgroecologia 700 1 $aABREU, L. S. de 700 1 $aMENDES, R. 700 1 $aGOMES, F. C. da R.
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Registro original: |
Embrapa Meio Ambiente (CNPMA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
10/01/2007 |
Data da última atualização: |
18/04/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
Internacional - A |
Autoria: |
ANDRADE, S. A. C.; BARROS NETO, B. de; NÓBREGA, A. C.; AZOUBEL, P. M. |
Afiliação: |
PATRICIA MOREIRA AZOUBEL, CPATSA. |
Título: |
Evaluation of water and sucrose diffusion coefficients during osmotic dehydration of jenipapo (Genipa americana L.). |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Food Engineering, Barking, v. 78, p. 551-555, 2007. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The apparent diffusion coefficients for sucrose and water during osmotic dehydration of jenipapos were determined. Long time experiments (up to 60 h) were carried out in order to determine equilibrium concentrations inside jenipapos, whereas short time experiments (up to 4 h) were performed to provide detailed information on kinetics of water loss and solids gain at the beginning of osmotic treatment. According to the result, mass transfer rates for water and solutes, as well as the apparent diffusion coefficients for sucrose showed to be dependent on sucrose concentration in osmotic solution. The immersion time did not have significant effect (p>0.05) over the diffusion coefficients for sucrose and water. |
Palavras-Chave: |
Difusão aparente; Perda de água. |
Thesagro: |
Desidratação Osmótica; Jenipapo; Sacarose. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPATSA/34619/1/OPB1344.pdf
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Marc: |
LEADER 01377naa a2200217 a 4500 001 1158135 005 2018-04-18 008 2007 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aANDRADE, S. A. C. 245 $aEvaluation of water and sucrose diffusion coefficients during osmotic dehydration of jenipapo (Genipa americana L.). 260 $c2007 520 $aThe apparent diffusion coefficients for sucrose and water during osmotic dehydration of jenipapos were determined. Long time experiments (up to 60 h) were carried out in order to determine equilibrium concentrations inside jenipapos, whereas short time experiments (up to 4 h) were performed to provide detailed information on kinetics of water loss and solids gain at the beginning of osmotic treatment. According to the result, mass transfer rates for water and solutes, as well as the apparent diffusion coefficients for sucrose showed to be dependent on sucrose concentration in osmotic solution. The immersion time did not have significant effect (p>0.05) over the diffusion coefficients for sucrose and water. 650 $aDesidratação Osmótica 650 $aJenipapo 650 $aSacarose 653 $aDifusão aparente 653 $aPerda de água 700 1 $aBARROS NETO, B. de 700 1 $aNÓBREGA, A. C. 700 1 $aAZOUBEL, P. M. 773 $tJournal of Food Engineering, Barking$gv. 78, p. 551-555, 2007.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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